Resursele Educaționale

Româna Împreună

Proiectul Româna Împreună are ca scop principal formarea comunităților de români în diaspora pentru transmiterii limbii române către generațiile viitoare. Facem acest lucru prin organizarea de ateliere de joacă și diseminarea de bune practici și materiale educaționale destinate familiilor de români stabilite în afara Românie. Proiectul Româna Împreună se desfășoară în trei etape în perioada 2019-2020.

ETAPA 1: Educația timpurie

​Lansarea platformei Româna Împreună și diseminarea primelor 10 ateliere tematice către comunitățile de români de pretutindeni. 

 

Concepul atelierelor Româna Împreună se bazează pe modelul proiectului Zmeișorii, înființat în Helsinki în anul 2012, lansat din dorința de a crea pentru familiile din Helsinki un spațiu care încurajează identitatea culturală prin joacă. Atelierele sunt întâlniri pentru toată familia cu teme inspirate din interesele copiilor, care sprijină în același timp creșterea sentimentului de apartenență la cultura română și învățarea limbii materne. Materialele educaționale utilzate la atelierele din Helsinki sunt interactive, vesele și colorate și sunt inspirate din modelul educațional finlandez.

_MG_8767-2.jpg
_MG_8520_edited.jpg

ETAPA 2: Educația timpurie și învățământul primar

Resurse educaționale pentru 10 ateliere tematice noi precum și un material imprimabil pentru copiii în clasa pregătitoare.

 

Situația fără precedent cu care ne confruntăm la nivel global ne-a determinat să adaptăm modelul atelierelor într-un format online. Astfel că cele 10 noi ateliere tematice includ atât resurse pentru desfășurarea lor în format clasic cât și materiale adaptate pentru formatul online al atelierelor.

De asemenea, vom lansa și un material imprimabil sub forma unui caiet pentru nivelul școlar, destinat copiilor de 7 ani.

ETAPA 3: Învățământ primar

Un nou material educațional pentru școlari cu vârste între 10 și 14 ani 

Descoperă România de la A la Z îi invită pe cei mici să învețe și să exerseze limba română descoperind în același timp cultura și tradițiile românești, locurile speciale, personalitățile emblematice și toate acele elemente care alcătuiesc identitatea etnică românească.

ghirlanda tricolor.jpg

© 2019 by Edustudio Helsinki. 

Proiect finanţat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

logo-DPRP-v14-1.png

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Un proiect Edustudio Helsinki și Zmeișorii

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon