Bine ai venit!

Mulțumim pentru că dorești să te implici în inițativa noastră. Ești cu un pas mai aproape de a deveni coordonator în comunitatea ta. Mai jos găsești materialele de care ai nevoie iar în video poți vedea cum se desfășoară un atelier și care este structura lui. 
Finanțarea grupurilor de joacă trebuie asigurată de fiecare comunitate local, fie prin contribuția
părinților sau diverse proiecte. Unele orașe oferă spații gratuite pentru activitățile cu familiile.
Dacă ai întrebări, nu ezita să ne scrii: info@edu-studio.fi

CâNTECE

Imprimă paginile cu versuri (pag. 2,3 și 4) pe hârtie sau carton. Dacă vrei, poți imprima și modelul colorat (pagina 5) pe verso. Pentru a se păstra cât mai mult timp, poți lamina foile înainte de a le tăia. Păstrează cântecelele într-un săculeț și alege câte 2-3 pentru fiecare atelier, în fucție de tematică.
Începe pregătirile și adună materialele și recuzita!

GHIDUL COORDONATORULUI

Atelierele se bazează pe ideea unor întâlniri regulate, în care părinții participă activ la activități împreună cu copiii preșcolari. Atelierele pot avea un format de 2 ore la 2 săptămâni, 14 pe an. Pentru organizarea lor veți avea nevoie de 3-4 coordonatori voluntari activi din comunitate și minim 4-5 familii cu copii cu vârsta 3-8 ani, care doresc să participe.

RECUZITĂ

Imprimă paginile pe hârtie și laminează-le. Lipește apoi de fiecare element un băț de lemn cu pistolul de lipit sau bandă adezivă. Folosește recuzita pentru cercul de început, la cântece sau la introducerea temei atelierelor. Distracție plăcută!

ateliere tematice

Pentru fiecare atelier tematic poți descărca materialele specifice care pot fi folosite în timpul atelierelor. Fișe de activități, fișe de colorat și alte materiale utile. Te încurajăm să îți folosești imaginația și creativitatea. Ești liber/ă să folosești materialele cum dorești (respectând termenii și condițiile) și bineînțeles poți folosi și alte materiale pe care le consideri utile în cadrul atelierelor.

ateliere tematice fizice Și Online

Pentru a doua etapă a proiectului Româna Împreună, atelierele noi pot fi organizate atât în format clasic, cât și online, conținutul și materialele create fiind adaptate mediului virtual. 

 

Apăsând pe fiecare atelier vei descărca o arhivă în format zip pe care trebuie să o dezarhivezi pentru a accesa resursele:

  • Pentru atelierele fizice: fișa de planificare și materialele necesare fiecărui atelier (format pdf pentru a fi ușor de imprimat)

  • Pentru atelierele online: o prezentare Power Point în format ppt pentru varianta online a atelierului (recomandăm varianta Power Point pentru a păstra modul interactiv și captivant al prezentărilor, dar dacă nu aveți suita Office, am adăugat materialul și în varianta pdf. De asemenea există și un document "Citește înainte de folosire" unde am adăugat link-ul către varianta online a prezentării, pentru a putea fi descrăcată).

 

Distracție plăcută!

© 2019 by Edustudio Helsinki. 

Proiect finanţat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

logo-DPRP-v14-1.png

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Un proiect Edustudio Helsinki și Zmeișorii

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon