Conferința Româna Împreună

Cum sprijinim copiii în învățarea limbii materne atunci când se nasc sau locuiesc într-o țară în care limba română le devine străină și secundară? Cum ajutăm noua generație din afara României să își formeze o identitate etnică pozitivă și să păstreze limba română? Pentru a-și păstra limba maternă, copiii născuți sau crescuți înafara României, au nevoie atât de sprijinul părinților cât și al comunității .

Prima Conferință Româna Împreună organizată online pe 1 octombrie 2020 a fost un prim pas spre o colaborare pe termen lung între comunitățile de români din lumea întreagă. Scopul confeirnței a fost acela de a discuta despre dezvoltarea sustenabilă de bune practici și resurse pentru păstrarea limbii materne. 

Am invitat la dialog reprezentanți din diaspora care susțin la rândul lor prin diverse proiecte păstrarea limbii române. Am avut invitați din Irlanda, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Maroc precum și reprezentanții Departamentului pentru Românii de Pretutinddeni care ne susțin în realizarea acestui proiect. 

Mulțumim tuturor pentru participare și implicare! Mai jos puteți urmări înregistrarea integrală a conferinței.